ATV / MOTOCICLETE ENDURO – OFF-ROAD

Manual Cititi cu atentie Manualul de utilizare si Instructiunile primite de la vanzator, inclusiv stickerele de avertizare si instructiuni lipite de producator pe vehicul.

 

functionalizatile Pentru prima data cand iesiti cu ATV-ul / SXS-ul / motocicleta in off-road asigurati-va ca cunoasteti toate functionalizatile manetelor si butoanelor. Pentru primele dati cand conduceti un vehicul nou, faceti mai intai ture de acomodare in locuri accesibile, putin periculoase, intr-un stil de condus precaut, cu scop de acomodare. Pe masura ce deveniti mai experimentat puteti incerca trasee mai dificile, stiluri de condus mai avansate si trepte de viteza mai mari.

 

Echipament Echipamentul de protectie adecvat este esential si poate salva vieti. Echipamentul minim pentru iesiri in off-road presupune:

 

           ✓     Casca

           ✓     Pantofi rezistenti (cizme specializate)

           ✓     Pantaloni lungi

           ✓     Bluza cu maneca lunga

           ✓     Ochelari

           ✓     Manusi

           ✓     Imbracamintea trebuie sa fie adaptata vremii de afara si este preferabil sa fie impermeabila, pentru orice eventualitate

           ✓     O jacheta impermeabila este usoara si compacta, dar va fi de mare ajutor in cazul unei ploi neprevazute

           ✓     Echipamentul de protectie (genunchiere / cotiere / centuri) este recomandat pentru siguranta dvs

           ✓     Pe masura ce avansati ca experienta o sa observati ca echipamentul de specialite si de calitate face o mare diferenta

 

Teren Fie ca noroiul sa fie drogul tau. Alcoolul, drogurile si noroiul nu fac casa buna. Nu consumati alcool sau substante interzise doar pentru ca sunteti in afara drumurilor publice. Terenul accidentat este bine sa fie abordat cu o minte limpede. Cum te vei distra in schimb? Vei vedea cu o privire clara toate frumusetile pe care natura are a ti le oferi.

 

Off-roadul Off-roadul este mai degraba un sport de echipa. Este, de altfel, recomandat sa iesiti in grup, mai ales ca ajungeti in locuri fara semnal la telefon. La nevoie, un prieten va poate trolia sau ajuta in alt fel. Daca vehiculul dvs este pentru 2 sau mai multe persoane, pasagerii trebuie sa respecte aceleasi reguli de siguranta ca si dvs si sa poarte echipament de protectie. Nu mergeti niciodata mai multe persoane pe un vehicul decat este el construit. Lada de depozitare, rack-ul din fata nu sunt niciodata locuri pe care se poate sta in mers. Pasagerii trebuie sa stea pe locurile desemnate si sa se tina bine de manerele din spate, iar in SXS sa poarte centura.

 

categorie B ATV-urile si SXS-urile se conduc cu carnet de conducere categorie B. Este interzis minorilor sa conduca ATV-uri si SXS-uri, cu exceptia celor destinate copiilor, care au o putere potrivita varstei lor. Minorii nu au voie sa utilizeze vehiculele off-road fara supervizare adulta.

 

obstacolele din teren Chiar daca este construit pentru off-road, ATV-ul sau SXS-ul dvs poate fi avariat de obstacolele din teren, mai ales cele care sunt mai inalte decat garda la sol a vehiculului; pe acestea nu ar trebui sa incercati sa le escaladati. Evaluati cu atentie terenul si conduceti cu prudenta daca sunteti intr-un loc necunoscut sau traversati o apa. Adaptati mersul si viteza la tipul terenului, vizibilitate, conditiile de operare si nivelul de experienta.

 

minima inspectie vehiculului Inainte de plecare faceti o minima inspectie vehiculului. Faceti plinul rezervorului, verificati presiunea in roti, nivelul uleiului. Aveti grija sa aveti reviziile facute.

 

functionalitate Este recomandat sa spalati vehiculul dupa iesirea in off-road. Nu este doar pentru estetica; noroiul poate afecta aspectul sau functionalitatea acestuia.

 

experiente Va uram multe experiente frumoase altauri de vehiculul dvs! Respectati-va pe voi insiva, pasagerii, vehiculul si natura!